SPES Telefonjour

Med anledning coronavirussjukdomen covid-19 har vi tagit beslutet att hålla stängt tills vidare. Under denna tid kommer vi på SPES Stockholm istället att erbjuda våra besökare enskilda stödsamtal via extrainsatta telefonlinjer. Klicka här för datum och tider

SPES Telefonjour
Telefon 020-18 18 00
Alla dagar 19.00 – 22.00

Plötsligt rasar världen samman.

När någon i ens närhet tar sitt liv drabbas man av något av det värsta man kan råka ut för. I ett slag förändras livet för att aldrig mer bli detsamma igen. Det som förut varit ljus är mörker och det som varit glädje är bara smärta och förtvivlan. Och ingen annan kan förstå hur ofantligt stor och krävande sorgen är.

Vi kan hjälpa varandra.

Det är svårt att tala om suicid, ibland till och med inom familjen. Många i ens omgivning vet inte hur de skall bete sig och därför får man som drabbad ofta uppleva att andra drar sig undan och ensamheten och sorgen blir ännu större.

Du känner kanske ingen annan som förlorat någon genom suicid men i SPES är vi många. Vi kan hjälpa varandra.

Det är viktigt att få prata med andra som vet hur det känns.

Att få prata med andra som har samma upplevelse som vi själva har hjälpt många av oss att förstå hur svår och komplicerad sorgen blir då någon tagit sitt liv. Antingen du är nydrabbad eller gjorde din förlust för många år sedan så är du välkommen till oss.

Det är viktigt att få tala med någon som förstår.

Samtliga du talar med i SPES telefonjour har tystnadsplikt.

Samtalet är kostnadsfritt.