Syskonsamtal INSTÄLLT TILLS VIDARE

Är du över 18 år och har förlorat en syster eller en bror i självmord? Och vill du träffa andra syskon att samtala med?

Bor du i Stockholm eller är här på besök, då är du välkommen på syskonsamtal hos SPES i Stockholm.

Det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur länge sen det var du miste din syster eller bror. Det viktiga är relationen, vare sig man är hel-, halv- eller bonussyskon. Att förlora ett syskon innebär att den längsta relationen man kan ha i livet bryts. Och vi är en ofta bortglömd grupp anhöriga där många upplever att de inte vet vart de ska vända sig med sin sorg. Vi vill därför ge en möjlighet att få stöd och att prata med andra.

I dagsläget har vi inga fasta tillfällen eller datum för syskonsamtal utan det sker baserat på efterfrågan.

Och behovet anmäls via kontaktuppgifterna nedan. Det finns möjlighet till samtal på både dag och kvällstid. Det jag gör då är att vi bestämmer en tid och jag aviserar detta på sociala medier och på hemsidan så att fler syskon får möjlighet att delta. Ibland kan det dock bli enskilda samtal på tu man hand om inte fler anmäler sig.

Vid våra vanliga öppna samtalsträffar finns det oftast möjlighet att ha ett enskilt syskonsamtal om man önskar. Och vi har ofta syskon som deltar i den blandade gruppen av efterlevande.

Som vanligt så ställs det inga krav på dig som deltar. Du kommer och berättar det du orkar eller bara lyssnar. Att sitta ned med dem som vet hur det är att mista i självmord, skingrar ofta känslan av att vara ensam om sin förlust.

Tel: 0730–945017 eller mail till mosterkaki@outlook.com vid kontakt och ev frågor. Om jag inte svarar så lämna gärna ett meddelande eller skriv sms, så återkommer jag.

Hälsningar Annika Saari, syskonansvarig i SPES och storasyster till Johan som lämnade oss 1997.