Öppen Träffpunkt

 

Livet har rasat samman. Någon du älskar har tagit sitt liv. Hur överlever man sorgen och smärtan? Att möta andra i samma situation hjälper!

SPES i Stockholm har öppen träffpunkt för drabbade varje vecka.

Våra dörrar är öppna för dig som har mist någon som du älskar genom självmord. Ingen föranmälan, ingen kostnad. Det är bara att komma. Alla du träffar hos oss på SPES är efterlevande till någon som tagit sitt liv. Hos oss kan du vara dig själv. Här finns andra som förstår vad du går igenom. Kanske just du har funderat på om du orkar komma? Hos oss finns plats för din sorg. Du ges möjlighet att bara vara och slippa krav från omgivningen för ett par timmar. Hos oss möter du andra som vet vad du går igenom och du kan finna stöd och en känsla av att inte vara så ensam. Våra träffar är helt kravlösa och man berättar bara om man orkar. Att försöka förstå det overkliga som har hänt tar tid och kraft och är smärtsamt. Vi hälsar dig varmt välkommen, kanske ett besök hos oss blir det som gör lite skillnad.

Besöksadress

Polhemsgatan 34, Stockholm.
Hitta till SPES i Stockholm

 

Träffarna pågår i cirka två timmar men man stannar bara så länge man vill.

All vår verksamhet bedrivs i samarbete med Sensus Studieförbund i Stockholm.

Hur går det till på Öppen Träffpunkt?

På Öppen Träffpunkt får du träffa andra i samma situation. För att komma på Öppen Träffpunkt behöver du inte vara medlem i SPES. Du behöver inte heller anmäla dig i förväg. Du får gärna ta med dig en god vän eller anhörig om du vill.

Vi följer inget särskilt program under kvällen utan sitter tillsammans och samtalar. Kaffe och tilltugg serveras för självkostnadspris. Du behöver inte säga något om du inte vill. Ibland är det skönt bara att sitta tyst i gemenskapen.

Om du känner att det är svårt att orka besöka Öppen Träffpunkt första gången så hör av dig, så kan vi komma överens om en tid då du får komma enskilt. Ofta kan vi ordna så att vi till exempel träffas en timme innan Öppen Träffpunkt. Vi försöker också att i möjligaste mån göra hembesök och på andra sätt stödja dig som förlorat någon närstående i självmord.

Familjer med barn som vill komma hit tillsammans med barnen vill vi gärna träffa separat. Ta i sådant fall kontakt med oss i förväg. Det är inte lämpligt att barn sitter med på Öppen Träffpunkt.

Om du under kvällen känner att du skulle behöva tala enskilt med någon av oss brukar det också gå bra att ordna.

Vi som håller i Öppen Träffpunkt är ideellt aktiva kontaktpersoner som själva förlorat någon familjemedlem och som har lång erfarenhet av att verka inom SPES.

Eftersom vår verksamhet bygger på ideellt arbetande medlemmar kan vi inte erbjuda professionell behandling eller samtalsterapi.

Om det någon gång skulle hända att vi tvingas ställa in Öppen Träffpunkt försöker vi att i så god tid som möjligt meddela detta på vår hemsida. Vi hoppas på förståelse i sådant fall.

Varmt välkommen!