Öppen Träffpunkt nästa gång blir den 28 februari kl 18.00. Varmt välkommen!

SPES i Stockholm har öppen träffpunkt varje vecka under terminstid för dig som är närstående till någon som tagit sitt liv.
Jämna veckor är det torsdagar kl 18.00. Udda veckor är det onsdagar kl 18.00.
Varmt välkommen till vår nya lokal på Polhemsgatan 34 på Kungsholmen i Stockholm.

Livet har rasat samman. Någon du älskar har tagit sitt liv. För att överleva sorgen och smärtan behöver vi samtala. Våra dörrar är öppna för dig som är efterlevande till någon som tagit sitt liv. Du behöver inte anmäla dig i förväg och det kostar ingenting.

Alla du träffar hos oss på SPES är efterlevande till någon som tagit sitt liv. Hos oss finns plats för din sorg. Hos oss möter du andra som vet vad du går igenom. Våra träffar är helt kravlösa och man berättar bara om man orkar. Att försöka förstå det overkliga som har hänt tar tid och kraft. Vi hälsar dig varmt välkommen, kanske ett besök hos oss blir det som gör lite skillnad. Du är inte ensam.

Besöksadress

Polhemsgatan 34, Stockholm.
Hitta till SPES i Stockholm

Träffarna pågår i cirka två timmar men man stannar bara så länge man vill.

Eftersom många är allergiska är vi tacksamma om du är undviker parfym och andra starka dofter inför ditt besök hos oss. 

Hur går det till på Öppen Träffpunkt?

På Öppen Träffpunkt får du träffa andra i samma situation. För att komma på Öppen Träffpunkt behöver du inte vara medlem i SPES. Du behöver inte heller anmäla dig i förväg. Du får gärna ta med dig en god vän eller anhörig.

Vi följer inget särskilt program under kvällen utan sitter tillsammans och fikar och samtalar. Du behöver inte säga något om du inte vill. Ibland är det skönt bara att sitta tyst i gemenskapen. Vi bjuder på kaffe/te och något enklare tilltugg.

Vi som håller i Öppen Träffpunkt är ideellt aktiva kontaktpersoner som själva förlorat någon familjemedlem genom suicid och som har varit aktiva inom SPES i många år. Vi kan inte erbjuda professionell behandling eller samtalsterapi utan våra träffar bygger på kamratstöd.

Om det någon gång skulle hända att vi tvingas ställa in Öppen Träffpunkt försöker vi att i så god tid som möjligt meddela detta på vår hemsida. Vi hoppas på förståelse i sådant fall.

Stöd för att komma till våra träffar
Om du känner att det är svårt att orka besöka Öppen Träffpunkt första gången så hör av dig. Vi kan då komma överens om en tid då du får komma enskilt. Ofta kan vi ordna så att vi till exempel träffas en timme innan. Vi försöker också att i möjligaste mån göra hembesök.

Familjer med barn
Familjer som vill komma hit tillsammans med barnen vill vi träffa separat. Ta i sådant fall kontakt med oss i förväg. Det är inte lämpligt att barn sitter med på Öppen Träffpunkt.

Enskilt stöd
Om du under kvällen känner att du skulle behöva tala enskilt med någon av oss brukar det också gå bra att ordna.

Varmt välkommen!

All vår verksamhet bedrivs i samarbete med Sensus Studieförbund i Stockholm.